fej1
     
  1148 Budapest, Vezér út 149/c., fsz. 1., Tel.: +36 1 555-1468
 
     
Paskal Dental - fogorvosi rendelő


Ultrahangos fogkőeltávolítás
 

Ultrahangos fogkőeltávolítás


Professzionális tisztítás
Sok beteg azt hiszi, hogy a fog egészséghez elegendő a rendszeres fogtisztítás. Sajnos nem lehet mindig hagyományos fogkefével minden lerakódást és elszíneződést eltávolítani. Nézze meg egyszer tükörben belülről a metszőfogait.
Látja-e akkor a fogíny és a fog között azt a barnás- sárga, kemény lerakódást, az úgy nevezett fogkövet?
A fogakon barna foltok vannak, vagy Önnek feltűnik, hogy a fogai már nem fehérek? Ezek mind mikrobás lerakódások, melyek együttesen ételmaradékok, koffein, dohány, valamint megkeményedett nyál alkotórészek. A szokásos fogkefével már nem távolíthatók el. Sajnos ezek a lerakódások a fogínybetegségek fő okozói. Ez a terület a baktériumoknak kiváló környezet. Ezért mi azt ajánljuk pácienseinknek, hogy évente legalább kétszer jöjjenek el szájhigiénés kezelésre, ami a normális ellenőrző vizittel összeköthető.


Mi történik? Fájdalmas lesz?
Először ultrahang készülékkel a kemény fogkövet a fogínyhatár felett és alatt eltávolítjuk. Ezt az eljárást csak azok a páciensek érzik kellemetlennek, akiknek a fognyaka érzékeny, ezért ezt a kezelést szívesebben végzik helyi érzéstelenítésben. Azután minden elszíneződést és mikrobás lerakódást úgynevezett Prophylex készülékkel lefújják.

fogkő eltávolítása (depurálás)
- kézi eszközökkel (pl. ínyszél alatt)
- modern, hatékony gépi eszközzel, ultrahangos depurátor

A készülék feje 24-42 ezer Hz frekvenciával rezeg. A rezgő fej által felvett és továbbított hangrezgések hatására képződött légbuborékok zúzzák porrá a fogkövet. A termelődött hő miatt hűteni kell, a hűtőfolyadék egyben eltávolítja és kimossa a lerakódott fogkövet.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás nem károsítja a fogzománcot!

Használhatjuk az íny feletti és az íny alatti fogkő eltávolítására is, a kézi eszközökkel kiegészítve.
Nagyfokú érzékenységnél történhet érzéstelenítésben is.

 

Oldal tetejére