fej1
     
  1148 Budapest, Vezér út 149/c., fsz. 1., Tel.: +36 1 555-1468
 
     
Paskal Dental - fogorvosi rendelő


Micro-2000 Kft. Általános információ
 

Panoráma röntgen


Manapság a jó diagnózis felállítása érdekében, a biztonságos fogászati státusz megállapításához elengedhetetlenül szükséges a panoráma röntgen.
Fontos szempont a MEGELŐZÉS. A korán felismert elváltozások gyógyításával a páciens sok időt és némi pénzt is megtakaríthat.


Az évek előrehaladtával újabb és még újabb panoráma röntgen készülékeket fejlesztenek ki a világhírű gyártók. Külön röntgen helyiségben először ülve, majd később álló helyzetben készültek a teljes állkapocsról, állcsontról a felvételek. Ezek még speciális filmre, viszonylag nagyobb sugárdózisban történtek. A páciens ólom egyenértékű gumikötényt visel, a szakképzett asszisztensnő az útmutatások alapján pontosan beállítja a panorámaröntgen felvétel elvégzéséhez, majd a szükséges gépi beállítások után, - kívülről exponál.
Ezt a filmet hagyományos módon, hagyományos vegyszerekkel (hívó-fixáló) rögzítik, majd külön tárolják.

Ennél jóval korszerűbb a 3 D DIGITÁLIS PANORÁMARÖNTGEN KÉSZÜLÉK, (Vatech) melyeknek többféle változata létezik, attól függően, hogy mi mindent tudnak. Ezek a készülékek csökkentett dózisúak, nem hagyományos filmre, hanem közvetlenül a számítógépes informatikai rendszerbe kerül az információ. Így a panoráma röntgen felvétel mind a nyolc rendelőnkben lévő számítógép monitorján bármikor megtekinthető, kikereshető, továbbküldhető emailon, vagy átmásolható CD-re. Tetszőlegesen nagyítható, kiragadhatók a szükséges részletek. Ezeken a felvételeken jól látható az összes fog, valamennyi elváltozás, - még az arcüregekről és az állkapocs ízületekről is nyújt tájékoztatást.
Az implantációs műtétek még nagyobb biztonsága érdekében, a jó tervezéshez elengedhetetlen az úgynevezett RÉTEGFELVÉTEL, melyet ezzel a digitális röntgengéppel készíthetünk.
A terhesség előrehaladott állapotában amennyiben nagyon szükséges a kezeléshez, fokozott védekezés mellett,- szintén készíthető felvétel.

 

Oldal tetejére